Ovogodišnje izdanje međunarodnog JazzFest-a održaže se u Kragujevcu od 26. do 28. avgusta, a predstaviće publici savremenu evropsku džez scenu. Tokom tri dana u  Kragujevcu će nastupati muzičari iz Nemačke, Severne Makedonije i Srbije.

Festival će publici predstaviti razne stilove džeza, od klasičnog do fusion, eksperimentalnog, crossovera, etno džeza. Nastupaju: Miško Plavi Trio sa Vasilom Hadžimanovim i Miroslavom Tovircem (Srbija), Slatec (Nemačka), Jasna Jovićević Quinary (Srbija), Antonie & Off Ground Ensemble (Severna Makedonija).

Inače, ovogodišnji festival je humanitarnog karaktera, a prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen za lečenje Ane Miletić, Kragujevčanke obolele od teške bolesti. Svi koncerti će biti organizovani u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

U okviru pratećeg programa posetioci će moći da pogledaju izložbu fotografija koje prikazuju džez muzičare i bendove tokom nastupa. Izložba će biti postavljena u Big Fashion centru Kragujevac od 15. do 25. avgusta, a na otvaranju izložbe 15. avgusta od 18 sati, lokalni muzičari će nastupiti i izvesti slobodnu i popularnu formu džez improvizacije – jam session.

Ulaznice za festival možete nabaviti online putem sajta www.tickets.rs, cena dnevnih ulaznica je 900 dinara, a komplet karata za tri festivalske večeri iznosi 2.200 dinara. 23. internacionalni džez festival u Kragujevcu organizuje „ArtKvart”.