Najnoviji kratki animirani film To Blink Animation studija „Veliki robot” (eng. Just For The Record) započeo je ovu godinu potpisivanjem ugovora o prikazivanju sa HBO Europe. Ovdašnja publika je imala prilike da ga vidi već 1. januara kao premijeru „Mini filma”, u okviru maratona filmova o Džejms Bondu, a HBO i Cinemax kanali će ga prikazivati između dugometražnih filmova narednih 18 meseci. Još dobrih vesti stiže od zastupnika za svetska prava, „Magnetfilm” iz Berlina, da su prava na prikazivanje otkupljena i od strane Shot TV i Estet TV-a koje pokrivaju područje Rusije i Baltičkih zemalja.

Nakon prošlogodišnjih nagrada za najbolju animaciju u Mumbaju i četvorostruke nagrade na festivalu Canada Shorts u Nju Branzviku, film nastavlja da niže svoje festivalske uspehe sa drugom nagradom publike i trećim mestom u kategoriji animiranih filmova iz celog sveta na festivalu Anchorage održanog na Aljasci protekle nedelje.

Animirani film o malenom robotu-diktafonu Recu, koji pokušava da se sprijatelji sa pticom ne bi li mu pomogla da presnimi svoju memoriju, napisao je i režirao Vojin Vasović, a art direkciju potpisuje Nikola Stepković. Film je nastao u koprodukciji sa beogradskim  studiom Digital Assets Tailors i To Blink Studiom iz Kanade.  Film su podržali Filmski centar Srbije, grad Kragujevac, Ontarijski fond za umetnost (Ontario Art Council), Kanadski umetnički fond (Canada Council for the Arts) i regionalni investicioni fond Animond.

Nakon italijanske premijere na festivalu Giffoni protekle nedelje, festivalska turneja filma nastavlja se australijskom premijerom krajem januara na 30. Flickerfest internacionalnom festivalu kratkog filma.