U galeriji kragujevačkog SKC-a, u četvrtak, 23. juna, u 20 sati, biće otvorena izložba radova nekadašnjih studenata grafičkog dizajna FILUM-a. To je još jedan događaj u nizu kojim Filološko-umetnički fakultet obeležava 20 godina uspešnog rada. Izložbu će otvoriti redovni profesor Vidan Papić.

Odsek za primenjenu i likovnu umetnost na Filološko-umetničkom fakultetu započeo je svoj život 2002. godine, prvo kao Odsek za grafički dizajn koji se razvio iz Nastavnog odeljenja Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Za dvadeset godina, fakultet je uprkos brojnim problemima, od kojih je najveći nepostojanje sopstvene zgrade, iznedrio veliki broj mladih, talentovanih, vrednih, umetnički pronicljivih autora koji su nastavili da oblikuju kulturnu sredinu u kojoj stvaraju.

Izložba radova, sada već afirmisanih stvaralaca, koji su pohađali nastavu na studijskom programu Grafički dizajn, na zanimljiv način reprezentuje različite pravce kojima su krenuli posle fakulteta.

Radove će izložiti Lazar Dimitrijević, Nemanja Dragojlović, Vladimir Petrović, Miroljub Matović, Marina Ilić, Marko Petrović, Barbara Dimić, Ivan Mišić, Jovana Ranđelović, Ana Pešić, Jakov Jakovljević, Lazar Mitrović, Vidan Ristović, Milica Tucaković, Emilija Karadžić, Milan Maksimović.