U Kontakt galeriji kragujevačkog SKC-a u četvrtak, 19. novembra, od 19 sati, održaće se otvorena proba dramske sekcije SKC-a pod nazivom „Izolacione vežbe”

Otvorena proba je kratka kolaž-forma kojom se prikazuju tehnike i usvojena znanja iz svih sfera pozorišnog života, ali i tradicionalni vid prvog predstavljanja svih novih članova Akademskog pozorišta SKC-a.

Ovoga puta, u skladu sa nastalom situacijom, pred polaznike Dramske sekcije Akademskog pozorišta SKC-a postavljen je zadatak prikazivanja teatra u uslovima izolacije. Ovogodišnju otvorenu probu čini grupa vežbi nazvanih „Izolacione vežbe”, koje asociraju i na očuvanje fizičkog, ali i mentalnog zdravlja pomoću različitih tehnika prilagođenih za samostalni rad. Pred polaznicima je zadatak da, kroz kratak performans, glumačkim vežbama izraze svoj stav prema novonastaloj situaciji u društvu, da prikažu načine formiranja novog umetničkog izraza, ali i da promisle o budućnosti takozvanog virtuelnog teatra.

Takođe, odabir tekstova za tumačenje i prikazivanje povezan je sa temom kuge, pripovedanja u izolaciji i straha od smrti i samoće, te je tako kao tekstualna osnova odabran Bokačov „Dekameron”, upotpunjen citatima iz Pekićevog „Besnila” i Manove „Smrti u Veneciji”. Pored proznih, iskorišćeni su i citati iz poezije sa sličnom tematikom, ali i dečje poezije sa temom higijene i borbe protiv bolesti, čime se i jedna ozbiljna situacija stavlja u kontekst dečje igre.

Otvorena proba je ujedno i idealna prilika za sve zainteresovane, potencijalno nove članove naše Dramske sekcije, da se upoznaju sa radom i atmosferom koju Dramska sekcija SKC-a nosi.

Ulaz je slobodan, a usled poštovanja propisanih mera, broj mesta je ograničen. Svi zainteresovani moći će da rezervišu svoje mesto putem telefona 060/033-50-27.