Sa upravo završenog 14. Festivala Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije "Mali Joakim", koji je ove godine održan u Kruševačkom pozorištu, Pozorište za decu Kragujevac vraća sa šest nagrada.

Predstava „Bambi“ kragujevačkog ansambla dobila je nagradu za najbolju predstavu u celini. Jakub Maksimović,reditelj nagrađen je za najbolju režiju. Glumac Miloš Milovanović nagrađen je za najbolje glumačko ostvarenje.

Lazaru Novkovu kompozitoru dodeljena je nagrada za najbolju muziku, a Olgi Ziebinskoj nagrada za najbolju scenografiju. Nagrada okruglog stola kritike, šesta je nagrada koju je presdstava „Bambi“ dobila na ovom festivalu.

Predstava „Bambi“ rađena je po motivima istoimene bajke Feliksa Saltena.

U predstavi igraju: Miloš Milovanović, Darija Vulić, Milomir Rakić, Vladimir Đoković, Ljubica Radomirović i Marko Đurić. Dejan Petrović zadužen je za grafički dizajn, scenografiju je uradio Mini Bees, dok je Jan Zorbić preveo tekst sa češkog jezika.

Predstava „Bambi“ donela je, da podsetimo, kragujevačkom pozorištu pre dva meseca i  tri nagrade sa 28. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici.