U okviru ciklusa koncerata na ovogodišnjoj Univerzitetskoj letnjoj sceni, u četvrtak, 7. jula, pred kragujevačkom publikom nastupiće ansambl Swing.

Ansambl Swing je sastav koji je originalno nastao pre četiri godine u Kragujevcu i čine  ga istaknuti  umetnici Kragujevca i Srbije iz različitih muzičkih žanrova. Ansambl Swing  predstavlja osveženje na muzičkoj sceni i pokazuje potencijal preuzimanja bitnije uloge u muzičkom životu Kragujevca, ali i u regionu.

Samo ime Swing kao i neuobičajen sastav instrumenata  (flauta, violina, viola, violončelo) predstavlja simbiozu duvačkih i gudačkih instrumenata i asocira na pokret, igru i lakoću izvođenja, a to je upravo ono što karakteriše ovaj sastav i izdvaja ga od ostalih. Energija mladosti, entuzijazam, muzikalnost i visok nivo profesionalizma se čuje i oseti već u prvim taktovima. Kvalitet ovog sastava je potvrđen znanjem koje su članovi stekli na prestižnim univerzitetima u zemlji i inostranstvu (Novi Sad, Nemačka, Rusija).

Članovi ansambla  aktivno nastupaju kao solisti, ali i kao deo simfonijskog orkestra i vodećih kamernih ansambala u Srbiji, Austriji i Nemačkoj. Iza ovog ansamlba stoji veliko iskustvo u nastupima i timskom radu. Od mnogobrojnih nastupa i učešća u realizaciji televizijskih i radio emisija (RTS, RTK, Prva tv, Nova.rs),  izdvajaju se koncerti u saradnji sa Niškim kulturnim centrom, Pokrajinskim kulturnim centrom, Dom kulture Čačak, Festival Eufonija, Piccolo Opera Festival Duino, Italija i nastupe u organizaciji grada Kragujevca.

Ulaz je slobodan na sve programe na Univerzitetskoj letnjoj sceni. U slučaju loših vremenskih uslova, program će biti realizovani u prostoru Univerzitetske galerije.