U Kontakt galeriji SKC-a, u ponedeljak, 27 juna, u ovkiru Jazz monday-a nastupiće Jelena Jovović. Svirka počinje u 21 sat.

Jelena Jovović je svakako jedna od najistaknutijih evropskih džez umetnica srednje generacije sa naših prostora, koja je svojim talentom uspela da probije evropske okvire i istakne se kao vokalni solista i autor u SAD. Njen album „Heartbeat“ osvojio je srca slušalaca na plejlistama značajnih američkih i svetskih radio stanica.

Nakon što je diplomirala džez muziku u Gracu, osnovala je Odsek za džez pevanje u dalekoj Južnoj Africi, gde je provela četiri godine. Po povratku u Srbiju 2000-ih, predavala je džez pevanje u Osnovnoj školi Stanković, koja je iznedrila i oblikovala mnoge naše značajne muzičare.

Jelena je spiritus movens, svetski putnik i muzičar koji svojim muzičkim talentom pleni na mnogim svetskim scenama više od tri decenije. Glasom Valeri Von i somota Bilija Holidej, ali i modernim pristupom, Dajan Rivs je osvojila mnoga pera muzičkih kritičara koji željno iščekuju Jelenin sledeći album.

Jeleni Jovović se na sceni pridružuju Milan Nikolić - kontrabas, Aleksa Milijanović - bubnjevi, Ivan Klačar - saksofon i Aca Pejčić - klavir.