U ponedeljak, 18. jula, od 21 sat, u kragujevačkom SKC-u, ovdašnja publika biće u prilici da uživa u dobroj pop, fank, rok muzici i sjajnom zvuku. Moći će da čuju svetske hitove u izvođenju polaznika škole pevanja Ksenije Kočeteve.

Naime, grupu kreativaca i entuzijasta okupljenu u Centru za kulturni razvoj „Kočetova Art” pokrenula je želja za buđenjem samosvesti i edukacijom u svakom životnom segmentu – umetnosti i kulturi, ekologiji, sportu, međuljudskim odnosima, pozitivi života i društva, ljubavi… SKC Kragujevac je prva institucija koja je prepoznala viziju ovog udruženja i koja je svesrdno pomogla u realizaciji njihovog prvog projekta - Škola pevanja Ksenije Kočetove.

- Nakon tri meseca rada i zabave, priveli su kraju pripreme prvog završnog koncerta i pozivamo Vas da nam se pridružite i date podršku mladim, talentovanim polaznicima Škole. Velikom broju njih ovo će biti prvi nastup uz pratnju benda. Njih devetoro koje ćete čuti su: Vuk Mijailović, Srna Šebek, Jovana Nešković, Anđela Milosavljević, Anđela Radulj, Doroteja Egarić, Olga Zholudeva (Rusija), Sofija Janković i Ema Ilić, saopšteno je iz SKC Kragujevac.

Bend vrsnih muzičara Mama’s back, koji će pratiti izvođače, čine Aca Pejčić (tenor saksofon), Kosta Vukašinović (trombon), Aleksandar Uzelac (klavijatura), Nemanja Teofanović (gitara), Nemanja Ristović (bas) i Dragan Jovanović (bubnjevi).

Cilj i ideja udruženja je da svoja znanja i saznanja prenese svim generacijama, da spoznaju kako da istinski vole, da nađu zabavu u onome što rade i čime se bave, da poštuju sebe i svet oko sebe, da nauče da sami uče, da prevazilaze postavljene granice i da nauče da granice ne postoje!

Shodno tome za sve buduće i sadašnje članove udruženja, u pripremi je novi kurs u saradnji sa „Rock school”  iz Velike Britanija i kragujevačkog SKC-a. Škola pevanja Ksenije Kočetove prilagođena je programu Rock school-a, tako da će svi polaznici imati mogućnost polaganja ispita za dobijanje međunarodno priznatog sertifikata vokalnog izvođača. Kurs će početi u septembru, a prijave su već u toku i traju do sredine avgusta.

Inače, ulaz na koncert je besplatan.