Kragujevačka glumica Marina Perić Stojanović dobila je nagradu za glumačko ostvarenje, za ulogu Mati, u predstavi „Ženidba i udadba”, na tek završenom Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić u Vranju.

Na festivalu koji se održao od 26. oktobra do 2. novembra po izboru selektorke Branislave Ilić, dramaturškinje, u glavnom programu izvedeno je 7 predstava: „Nečista krv” Pozorišta Bora Stanković iz Vranja, „Ako se probudiš ili kao da je važno” koprodukcija Narodnog pozorišta iz Leskovca i Narodnog pozorišta iz Prištine, „Ženidba i udadba” Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, „Svici” Narodnog pozorišta iz Leskovca, „Dva viteza iz Verone” Šabačkog pozorišta, „Strah, jedna topla ljudska priča” Narodnog pozorišta iz Pirota, Lavina koprodukcija Regionalno pozorište iz Novog Pazara i Puls teatar iz Lazarevca i „Vlast i njena opozicija” Narodnog pozorišta iz Niša.

Žiri je odlučio da nagradu za najbolju dramsku predstavu u celini dodeli Narodnom pozorištu Leskovac, za predstavu „Svici”.

Stručni žiri u sastavu Valentin Vencel, direktor novosadskog pozorišta, prof dr Vlatko Ilić profesor na FDU u Beogradu i Slobodan Ljubičić, glumac Užičkog pozorišta, doneo je i odluku da nagrada za najbolju režiju pripadne Kseniji Krnjajski za predstavu „Svici”.