Likovni konkurs za sve predškolce i učenike prvog razreda osnovnih škola u Srbiji, koju organizuje kragujevačka kompanija Forma Ideale, otvoren je do 30. septembra.  

Nepune tri nedelje ostale su do završetka devetog likovnog konkursa „Nacrtaj, oboji i osvoji“, sa temom „Moja idealna soba“. Pozivaju se predškolci i učenici prvog razreda osnovnih škola da se do 30. septembra prijave, pokažu kreativnost, originalnost i maštovitost, naprave svoj crtež i konkurišu za Forma Ideale idealne nagrade.

Zbog novonastale situacije koja je uslovila izmene u novoj školskoj godini, i uz poštovanje predloženih bezbednosnih mera, omogućeno je direktno učešće mališana na konkursu putem sajta www.formaideale.rs. Za učešće na konkursu potrebno je da se popuni formular traženim podacima na sajtu i da se priloži fotografija crteža učesnika, ili da se crtež dostavi u najbliži salon Forma Ideale.

Pristigli radovi u tehnici po izboru biće ocenjivani od strane stručnog žirija, dok će spisak dobitnika biti objavljen na sajtu www.formaideale.rs, 20.oktobra.

Inače, na ovaj konkurs svake godine prijavi se oko 50.000 mališana, a za ovih 8 godina zabeleženo oko 400.000 prijava.

Više informacija o likovnom konkursu i pravilima učešća svi zainteresovani mogu da pronađu na sajtu kompanije Forma Ideale. (Vidi LINK)