Zavod za zaštitu spomenika kulture Kragujevac je i ove godine jedan od organizatora Evropske Noći istraživača koja će se održati u petak, 27. novembra.

U saradnji sa Naučnim klubom Centra za obrazovanje Kragujevac i brojnim drugim institucijama i organizacijama iz Kragujevca i okoline Zavod i ove godine  priprema bogat program koji će moći da se prati preko sajta Noć istraživača. (Vidi LINK)

Deo sadržaja će biti dostupan javnosti od 23.  novembra sa finalnim programom koji će biti dostupan na sajtu 27. novembra.

Ono što očekuje posetioce jeste veliki broj eksperimenata, naučno-popularizovanih predavanja, aktivnosti za decu, naučnih kvizova, igara, i drugih programa koje i ove godine organizuju Instituti za fiziku, hemiju, biologiju i matematiku sa informatikom Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, Zavod za zaštitu spomenika kulture Kulture, Pozorište za decu Kragujevac, Muzej Horreum Margi – Ravno iz Ćuprije i mnogi drugi.

Pogledajte video sadržaje i zapratite YouTube kanal Noć istraživača - Kragujevac. (Vidi LINK)

Posetite i kanal na Flipgrid platformi za video čet. Kreirajte i postavite (uz nadzor roditelja) kratke video snimke o nečemu što ste uradili, naučili, napravili, nacrtali, obojili i sl.