Premijerom predstave „Bambi“, u sredu, 18. novembra, u 18 sati, zvanično će početi 22. Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra“ u Pozorištu za decu Kragujevac.

Predstavu „Bambi“ režirao je Jakub Maksimov, po motivama istoimene bajke Feliksa Saltena. Dizajn scenografije, kostima, lutaka, kao i izradu lutaka, potpisuje je Olga Ziebinska, a muziku Lazar Novkov. U predstavi igraju: Miloš Milovanović, Darija Vulić, Milomir Rakić, Vladimir Đoković, Ljubica Radomirović i Marko Đurić.

Festival otvara predstava domaćina, dok će se naredna dva festivalska dana na repertoaru naći predstave „Negde drugde” - Lutkovnog gledališča iz Ljubljane, „Čarobnjak boja” - Lutkovnog gledališča iz Maribora, „Prefab” - Mir, Teatra i kompanije Plata iz Praga, „Bajka o izgubljenom vremenu” - Pozorišta lutaka iz Mostara, „Na vukovom tragu” - Pozorišta mladih iz Novog Sada.

U okviru pratećeg programa festivala biće izvedena predstava „Tihi dečak“, Pozorišta za decu iz Kragujevca.

Zbog primene higijensko-epidemioloških mera, odnosno obaveznog nošenja maski i poštovanja fizičke distance između posetilaca i izvođača, mesta u sali neće biti numerisana.