Tradicionalna manifestacija „Dani kragujevačke knjige” koju i ove godine tokom celog meseca februara organizuje Narodna biblioteka „Vuk Karadžić” ponudiće bogat kulturno-umetnički program u vidu književnih promocija, prezentacija i predstavljanja delatnosti izdavačkih kuća iz Kragujevca i okruženja.

Svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije „Dani kragujevačke knjige” održaće se u četvrtak, 2. februara u galerijskom prostoru kragujevačke Biblioteke, (ulica dr Zorana Đinđića 10, Gradski dom) sa početkom u 12 sati.

Nakon svečanog otvaranja najavljena je beseda Venka Andonovskog, potom program „Pregled kragujevačkog izdavaštva u 2022. godini” (Gordana Vučković, Marija Rakić Šaranac, Jasmina Marković), kao u obrazloženje žirija za izbor najbolje kragujevačke knjige za 2022. godinu. U muzičkom programu nastupiće Ksenija Kočetova i Aca Pejčić.

Manifestacija je zamišljena tako da se višednevnim raznovrsnim programima prikaže kragujevačka izdavačka i stvaralačka produkcija u prethodnoj godini – i to ona koja je bibliografski obrađena u Zavičajnom odeljenju Biblioteke.