U kragujevačkom SKC-u, sinoć je počela turneja Beldocs festivala, pod nazivom Beldocs Eho, koja se održava još od 2011. godine. Prvi film koji je na ovoj turneji kragujevačka publika mogla da vidi je ostvarenje „Krtica”, špijunski triler o penzionisanom kuvaru iz Danske.

Inače, turneja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs predstaviće 7 najznačajnijih filmova iz programa dva najnovija izdanja festivala, uključujući upravo završeno 15. izdanje Beldocsa. Publika će biti u prilici da pogleda zanimljiv izbor dugometražnih dokumentarnih filmova iz celog sveta, nagrađenih na prestižnim svetskim filmskim festivalima.

U utorak, 5. jula, od 21 sat, biće prikazan film „Novo Jevanđelje” - U Materi na jugu Italije, gradu u kome su Pazolini i Gibson snimili svoje legendarne filmove o Isusovom životu, Milo Rau i politički aktivista Ivan Sagnet zajedno stvaraju biblijsku priču koja bi teško mogla biti aktuelnija, s obzirom na izbegličku krizu u Evropi i svetski pokret Crni životi su važni. Manifest o solidarnosti sa najsiromašnijima i o pobuni za humaniji svet.

U sredu, 6. jula, ovdašanja publika moći će da pogleda ostvarenje „Nešto prelepo što preostane” - Zajednica „Dobre tuge” u Nju Džerziju usredsređuje se na holistički pristup žalosti, gde deca mogu da se prepuste gnevu u „vulkanskoj sobi” ili da se oproste od mede pacijenta koji umire u „bolničkoj sobi”. U toku godinu dana, približavamo se Kimi, Nikiju, Piteru, Nori, Nolanu i Mikejli zajedno sa njihovom stalnom saputnicom – tugom, dok dolaze na svoje nedeljne sastanke grupe u „Dobroj tugi”, obavljaju male rituale da bi se sećali svojih voljenih i nastavili sa svakodnevnim životnim aktivnostima.

U četvrtak zakazana je projekcija filma „Autoportret” - Lene od svoje desete godine boluje od teškog oblika anoreksije. Godinama se krila od norveškog zdravstvenog sistema. A onda je sama naučila da slika umetničke fotografije. Film je portret umetnika i portret smrtonosne bolesti. Cilj njenog projekta je da prikaže stid i suoči se sa svojom bolešću. Njene fotografije su gole i iskrene.

U petak, 8. jula, u okviru turneje biće prikazan film „Nemi glas”, u subotu,  film „F@ck this job”, i u nedelju 10. jula, film „Napolju”.

Sve projekcije počinju u 21 sat, a ulaz je slobodan.