Kragujevački kulinari osvojili su dva grand prix-a , sedam zlatnih i jednu srebrnu medalju na Internacionalnom takmičenju u  Makedoniji.

Na prvom Internacionalnom kulinarskom takmičenju „Makedonija 2016”, koji je održan u Skoplju, na Skopskom sajmištu, od 17. do 18. oktobra i ugostio preko 160 takmičara i sudija  iz 20 zemalja, nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

Gastronomski eksperti, predvođeni master šefovima iz Izraela, Švajcarske, Turske, Holandije, Slovenije, Italije, Slovačke, Bugarske, Rumunije i drugih zemalja, trudili su se nagrade najmaštovitije i najkreativnije kulinare.

Takmičari HoReCa Asocijacije Kragujevac Vladisav Milošević, Uroš Ercegović, Milan Stevanović i Nemanja Milovanović, predvođeni predsednikom HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadinom Vujadinovićem i potpredsednikom Vladimirom Arsenijevićem, osvojili su ukupno sedam zlatnih medalja, jednu srebrnu i dva šampionska pehara u kategoriji „Nacionalno jelo na moderan način” i u najtežoj kulinarskoj disciplini „Black Box”.

- Ovo je još jedan veliki uspeh za nas. U svim disciplinama osvojili smo zlatnu medalju, a u dve smo bili najbolji i jedini smo tim koji ima dva Grand Prix-a. Sa obzirom da smo pošli sa samo četiri takmičara, a da je Albanija, primera radi, imala 23 takmičara i mentora koji je jedan od najboljih kulinarskih stručnjaka u Evropi, za nas ovo predstavlja veliko dostignuće, istakao je Vujadin Vujadinović, predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac.

Ni profesor Vladimir Arsenijević, mentor tima, nije krio zadovoljstvo postignutim uspesima.

- Presrećan sam što imamo ovakve mlade kulinare i izuzetnu motivaciju da nastavimo dalje u pobedničkom duhu. Priključuju nam se mladi kulinari iz Beograda, Vojvodine i ostalih gradova Srbije i to je dokaz da je HoReCa asocijacija Kragujevac prerasla u priznatu i poštovanu asocijaciju širom Srbije, ali i sveta. Dodeljena su nam priznanja iz Italije, Izraela, Slovenije, Rumunije, Švedske i Makedonije i izuzetno nam je drago što je Kragujevac postao prepoznatljiv u visokim gastronomskim krugovima, rekao je Arsenijević.

Da podsetimo, mladi Kragujevčani, nedavno su u Rumuniji, osvojili zlatnu medalju i titulu šampiona sveta u pripremi jela od mlevenog mesa, devet srebrnih medalja i 11 bronzanih u ostalim kulinarskim disciplinama.