U Srbiji će danas posle svežeg jutra preovlađivati sunčano i toplo vreme, dok će uveče na jugozapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima, doći do prolaznog naoblačenja, ponegde sa kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren, zapadni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od četiri do sedam stepeni, najviša dnevna od 16 do 20 stepeni.

U Kragujevcu će danas posle svežeg jutra, preovlađivati sunčano i toplo vreme. Jutarnja temperatura biće oko 5, a najviša dnevna oko 19 stepeni.

U toku noći se očekuje prolazno naoblačenje sa slabom kišom.

U Srbiji će u četvrtak biti umereno do potpuno oblačno i toplo vreme. Do jačeg naoblačenja sa kišom doći će posle podne na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima. Od petka će biti promenljivo oblačno i svežije vreme sa temperaturom ispod proseka za ovo doba godine. U petak i za dane vikenda u centralnim i južnim krajevima zemlje ponegde će padati kiša.

Biometeorološka prognoza

Meteorološke prilike biće relativno povoljne za većinu hroničnih bolesnika, a izvestan oprez savetuje se osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama.

Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi i neraspoloženje.