U Srbiji će danas biti oblačno, ponegde sa slabom kišom ili rosuljom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab, promenljiv, krajem dana u košavskom području u skretanju na jugoistočni i pojačanju. Jutarnja temperatura biće od 3 do 8 stepeni, a najviša dnevna od 9 do 12 stepeni Celzijusa.

U Kragujevcu će danas biti oblačno, povremeno sa rosuljom. Vetar će biti slab, promenljiv, krajem dana u skretanju na jugoistočni i pojačanju. Jutarnja temperatura biće oko 7, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

U Srbiji će u četvrtak biti kratkotrajno razvedravanje uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području, a u petak novo naoblačenje sa kišom uz pojačan severozapadni vetar i pad temperature koje će pre podne zahvatiti severne, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale predele. U subotu će biti oblačno i hladno, na severu suvo, u ostalim krajevima ponegde sa slabim padavinama, u nižim predelima sa kišom, u brdsko-planinskim sa snegom.

U Kragujevcu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza

Relativno poboljšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegoba kod hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Moguće je smanjenje radne sposobnosti kao meteoropatska reakcija.