U Srbiji će danas, 8. oktobra, biti oblačno, vetrovito i hladno vreme, mestimično s kišom, u toku noći u višim planinskim predelima sa snegom najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U većem delu zemlje duvaće umeren vetar, u košavskom području jak, a u južnom Banatu povremeno olujni do 90 kilometara na čas. Najniža temperatura od sedam do 11, najviša od 11 do 15 stepeni.

U Kragujevcu će danas biti oblačno i hladno vreme, s kišom, uz umeren i jak vetar. Najniža temperatura biće 9, a najviša dnevna do 13 stepeni.

U Srbiji će u subotu i nedelju biti oblačno i hladno vreme s kišom, u višim planinskim predelima sa snegom. Od ponedeljka će biti oblačno i malo toplije vreme, uz slabljenje padavina.

U Kragujevcu će u subotu i nedelju biti oblačno, hladno i kišovito. Najviša dnevna temperatura u subotu biće 9 stepeni, a najniža 6. U nedelju će se temperatura podići za jedan stepen, pa će najniža biti 7, a najviša dnevna 10 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Meteorološke prilike biće relativno nepovoljne za većinu hroničnih bolesnika, a izvestan oprez savetuje se osobama sa povišenim krvnim pritiskom i sa psihičkim tegobama. Moguća meteoropatska reakcija su reumatski bolovi.