U Srbiji će danas preovladavati sunčano i toplo vreme samo će jutro biti sveže, po kotlinama i visoravnima južne i jugozapadne Srbije sa kratkotrajnom maglom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od 11 do 18 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 29 do 32 stepena.

U Kragujevcu će danas biti sunčano i toplo duvaće slab do umeren, istočni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 13 stepeni, a najviša dnevna do 31 stepen.

U Srbiji će naredne sedmice u većini dana biti pretežno sunčano, a do četvrtka i natprosečno toplo sa dnevnom temperaturom i dalje iznad i znatno iznad proseka, od 29 do 32 stepena Celzijusa.

Samo se u četvrtak uveče i tokom noći ka petku na zapadu i jugozapadu, a u petak i u ostalim krajevima očekuje prolazno naoblačenje, ponegde s kišom, lokalnim pljuskovima sa grmljavinom i padom temperature.

U Kragujevcu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza

Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima.

Kod osetlјivih osoba se mogu javiti glavobolјa i poremećaj sna.