U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično sa kišom, a na jugu ponegde i pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 18 stepeni, a najviša od 19 na severozapadu, do 28 stepeni na jugu zemlje.

U Kragujevcu će danas biti umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno sa kišom. Vetar će biti slab, severni i severozapadni. Najniža temperatura biće oko 15, a najviša dnevna do 20 stepeni.

U Srbiji će narednih sedam dana biti promenljivo oblačno i sveže, mestimično sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom.

U Kragujevcu se predviđa slično vreme u istom periodu. Od četvrtka do nedelje očekuje se malo i umereno oblačno, sa temperaturama do 25 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika kardiovaskularnim bolesnicima kao i osobama sa respiratornim obolјenjima se i dalјe savetuje izvesna opreznost. Promenlјivo raspoloženje i glavobolјa su mogući kod meteoropata.