Nakon dvodnevnog prekida rada u kragujevačkom Fijatu, nastavljena proizvodnja automobila, a koliko će biti radnih dana do kraja septembra, nije poznato.

Fabrika trenutno radi u dve smene, a koliko će biti radnih dana do kraja septembra, ali i do kraja godine, zavisi isključivo od potražnje vozila na tržištu.

Poslednja pauza u proizvodnji nastala je zbog usklađivanja proizvodnje sa potrebama tržišta.

Na pitanje Foneta, da li će Sindikat tražiti sastanak sa predstavnicima Fijata i Vlade Srbije povodom početka proizvodnje novog modela, zamenik predsednika Samostalnog sindikata u FCA-a, Nebojša Mandarić, je rekao da sindikat ima dobru komunikaciju sa poslodavcem i da veruje da će fabrika dobiti novi model.

- Fabrika u Kragujevcu ima najsavremeniju opremu u okviru FCA grupe, kvalitetnu radnu snagu i kapacitet zbog čega verujem da će ona nakon fuzije FCA i PSA biti među prvima u redu za proizvodnju novog modela, rekao je Mandarić.

On je naveo da se u kragujevačkoj fabrici primenjuju sve mere koje je Vlada Srbije predvidela za sprečavanje širenja epidemije korona virusa i da je kompanija uvela i dodatne preventine propise.