Kragujevčani koji koriste uslugu javnog prevoza ponovo će na dotrajalim stajalištima čekati autobuse. Prošlo je skoro godinu dana od kako je na stajalištu „Ured” postavljeno novo „pilot” stajalište, a kako je tada navedeno u maju i junu 2019. trebalo je da bude postavljeno još 100 novih, modernih stajališta za čiju nabavku i postavljanje je određena cena od milion i po evra, navode u Narodnoj stranci Kragujevac.

- Skoro godinu dana kasnije ni jedno jedino stajalište nije postavljeno. Javna nabavka za pomenuta stajališta nikada nije raspisana, a novac za koji se JKP Šumadija zadužila u junu 2019. godine još uvek nije iskorišćen za nabavku - bar ne za nabavku stajališta, kažu u ovoj stranci.

U kragujevačkog Narodnoj stranci postavljaju pitanje zašto JKP Šumadija još uvek nije raspisala tender, te zašto se uopšte i čeka na raspisivanje javne nabavke ako, prema njihovim saznanjima, posao može da uradi gradsko Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Šumadija DOO (bivši Šumadija DES), čiji je većinski vlasnik grad Kragujevac, po nižoj ceni?

- Naime, Šumadija DOO je napravila gotovo identično stajalište, koje zadovoljava sve kriterijume, ujedno i jeftinije od postavljenog pilot stajališta. Građani Kragujevca mogu se i sami uveriti jer stajalište stoji izloženo na samom ulazu u ovo preduzeće, napominju u Narodnoj stranci.

Inače, u ovoj stranci, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja, uputili su ova pitanja i JKP Šumadija.