Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić dobiće svog petog pomoćnika. U pitanju je Mirko Čikiriz jedan od čelnih ljudi Pokreta oobnove Kraljevine Srbije. Čikiriz će kao pomoćnik gradonačelnika biti zadužen za saradnju sa verskim zajednicama.

Da će gradonačelnik imati pet pomoćnika znalo se već nekoliko meseci, kada je doneta odluka Gradskog veća. Četvorica Dašićevih pomoćnika su imenovana još u septembru, dok je peto predviđeno mesto ostalo prazno, pošto je Čikiriz, kome je bilo namenjeno, u tom momentu bio na funkciji državnog sekretara u Ministarstvu pravde.

Mirko Čikiriz, rođen je 1963. godine u Guči. Diplomirao je 1988. godine na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, a pravosudni ispit je položio 1995. godine. Radio je u Udruženoj advokatskoj kancelariji u Kragujevcu. Bio je rukovodilac pravne službe i pravni zastupnik kompanije ,,Takovo osiguranje“ Kragujevac.

Politikom je počeo da se bavi početkom devedesetih. 1996. je postao član Gradskog odbora SPO. U junu 2017. sa nekolicinom istomišljenika osniva Pokret obnove kraljevine Srbije.