Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks, zajedno sa suprugom i sinom, koji su američki državljani, vraća se u sredu u Srbiju.

Samo 24 sata nakon što je apelovala da joj se pomogne i omogući povratak iz mađarskog Šoprona u rodni Kragujevac, ona je objavila na Fejsbuku da u sredu stiže u Srbiju i javno se zahvalila Vladi Srbije, ministru Ivici Dačiću, Košarkaškom savezu Srbije, Predragu Daniloviću, Ani Joković, Marini Maljković...

Kragujevačka košarkašica udata je za bivšeg američkog košarkaša Dejvida Bruksa sa kojim ima sina Matea i svi zajedno zbog pandemije korona virusa do sada su boravili u Mađarskoj, gde kapiten srpskog tima igra za ekipu Šopro.

Jelena je u prekinutu sezonu završila u mađarskom Šapronu gde je potom sa porodicom provela narednih mesec ipo dana u izolaciji.

Iako je to želela, Jelena Bruks nije uspela da se vrati u rodni Kragujevac pre prograšenja vanrednog stanja, ali je sada to omogućeno uz pridržavanje svih propisanih zdravstvenih procedura u novonastalim okolnostima.