Među rezultatima testova, koji su u četvrtak do ponoći, stigli u Institut za javno zdravlje Kragujevac, 13 je bilo pozitivno na korona virus. U pitanju su rezultati 6 osoba iz Kragujevca, 1 iz Aranđelovca, 2 iz Topole, 1 iz Knića, 1 iz Beograda, 1 iz Čačka i 1 iz Sjenice.

U kućnoj izolaciji u ovom momentu nalaze se 196 osoba iz Kragujevca, 12 iz Aranđelovca , 1 iz Lapova, 7 iz Knića. 10 iz Batočine, 5 iz Topole i 20 iz Rače.

Ukupan broj zaraženih od početka epidemije do danas je 147 u Kragujevcu, odnosno 202 u Šumadiji (Aranđelovac 20, Topola 9, Rača 12, Batočina 7, Lapovo 1, Knić 6 pacijenata). U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju su 47 pacijenta, od toga je 9 na respiratoru.

Od početka epidemije Kragujevački Institut za javno zdravlje poslao je na testiranje na prisustvo korona virusa uzorke uzete od ukupno 8.518 osoba.

- Nažalost, sticajem okolnosti, korona se vraća, a da bi je totalno pobedili, potrebno je da budemo disciplinovano. Moramo da poštujemo sve preporuke koje smo već naučili. U zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski, rukavica i česta dezinfekcija ruku alkoholom i distanca od 2 metra. Na otvorenom, distanca 2metra i česta dezinfekcija ruku...Ne pipajte rukama lice, oči, nos, dok ne dezinfikujete ruke, poručuju iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac.