Ono što je za nas važno, to je da se nastavljaju velika ulaganja u zdravstvo, koja nikada nisu bila veća, kao i izdvajanja budžetska za samo zdravstvo, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavljujući pri tom da će u rekonstrukciju Kliničkog centra Kragujevac zajedno sa opremom biti uloženo 43 miliona evra. 

Ono što se u ovom momentu čeka je po njegovim rečima „saglasnost EIB- a na tender Evropske investiocione banke za izvođača”.

Za rekonstrukciju Kliničkog centra Kragujevac, kao i kliničkih centara u Novom Sadu i Nišu, te Kliničkog centra Srbije, država je od Evropske investicione banke u decembru 2006. godine dobila kredit. Sva 4 klinička centra prema tadašnjem planu trebalo je da budu završena do kraja 2011. godine.

- U drugoj polovini 2007. godine počeće realizacija projekta rekonstrukcije kliničkih centara u Srbiji (Beograd, Kragujevac, Niš, Novi Sad) – i to će obeležiti čitav mandat Vlade i Ministarstva zdravlja, rekao je za Vreme tadašnji ministar zdravlja dr Tomica Milosavljević. (Vidi LINK)

U decembru 2007. godine Ministarstvo zdravlja je donelo odluku o izboru najpovoljnijih ponuđača za projektovanje i nadzor – za KCS Beograd firmu STUDIO ALTIERI S.p.a, a za KC u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu firmu STEAM s.r.l.

Međutim, već u martu 2008. godine ministar, pošto su raspisani vanredni parlamentarni izbori,  izjavljuje:

- Postupak realizacije se sada odlaže za nekoliko meseci i mi se nadamo i trudimo da to odlaganje ne utiče negativno na ceo proces. Umesto 2011. kako je predviđeno, projekat bi mogao biti završen 2012. godine, rekao je tada Milosavljević.

Milosavljević ostaje ministar i u narednoj vladi. Sredinom 2009. obećava da će narednog proleća početi radovi na rekonstrukciji Kliničkog centra Kragujevac, te da će posao biti završen do kraja 2012. godine.

Na čelo Ministarstva zdravlja 2011. godine dolazi dr Zoran Stanković. U maju iste godine izjavljuje da za kliničke centre u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu još nisu završeni glavni projekti.

- S obzirom na to da se kasni, nije realno očekivati da svi klinički centri budu gotovi, opremljeni i spremni da prime pacijente pre 2015. godine, rekao je tada Stanković za Novosti. (Vidi LINK)

U maju 2012. predstavljen je idejni projekat rekonkstrukcije Kliničkog centra Kragujevac. Stanković tada još jednom ponavlja da će posao biti završen do 2015. godine.

Dr Slavica Đukić Dejanović, na mesto ministarke zadužene za zdravstvo, dolazi 2012. godine. U maju 2013. izjavljuje da će za Klinički centar Kragujevac „morati da se uradi reprojektovanje“, te da će rekonstrukcija ići u dve faze - projektovanje tehničkog bloka će biti završeno 2013. godine, a druga faza kasnije.

Po imenovanju dr Zlatibora Lončara za ministra zdravlja rok izgradnje Kliničkog centra Kragujevac još jednom se prolongira. Mediji te 2014. godine pišu da bi prema informacijama iz resornog ministarstva obnova trebalo da bude završena do kraja 2017. godine. Sam ministar međutim, nije precizirao rokove.

Nešto konkretnije informacije dr Lončar daje u julu 2018. godine:

- U narednih nekoliko dana biće sklopljeni ugovori za rekonstrukciju kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

U februaru 2019. godine u medijima se pojavila informacija da su Ministarstva zdravlja, finansija, građevine, zajedno sa komisijom za javna ulaganja, uradili Akcioni plan o rekonstrukciji, te da je urađen i potpuno novi projekat. 

- Očekujemo oko 24.000  kvadrata rekonstrisanog i potpuno novog prostora. Taj novi prostor će biti vezan isključivo za nove hospitalne uslove gde će se smestiti recimo kardiologija, neurologija, neurohirurgija, vaskularna hirurgija, grudna hirurgija, pulmologija i tako dalje, rekao je tada za RTK direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović.

Ako se u obzir uzme najnovija izjava predsednika Vučića, do završetka rekonstrukcije i izdradnje tih 24.000 kvadrata ćemo se još naočekivati.