Univerzitet u Kragujevcu i klub američkog fudbala Wild boars su u cilju promovisanja sporta među studentskom populacijom potpisali Ugovor o formiranju Fonda za stipendiranje studenata profesionalnih ili poluprofesionalnih sportista, na osnovu koga će ove godine biti finansiran jedan student.

U ime Univerziteta Ugovor je potpisao prof. dr Nenad Filipović, a u ime Wild boars-a predsednik kluba Marko Vujanac.

- Potpisivanje Ugovora je jedan od načina da se promovišu sportske aktivnosti i što više radi na intenziviranju sportskih događaja, ali pre svega podrže naši studenti i oni koji se bave sportom, kazao je prof. dr Nenad Filipović.

On je dodao i da fond predstavlja i inicijalnu kapislu za eventualno osnivanje novog fakulteta za sport i fizičku kulturu, koji kragujevački Univerzitet nema, a o čemu se već dugo razmišljamo..

Donacijom kojom će biti finansiran student kragujevačkog Univerziteta, klub američkog fudbala Wild boars obeležiće svoje punoletstvo, ali i skrenuti pažnju mladima na prave vrednosti i značaj obrazovanja, sporta i zdravog života.

Naša želja je, kaže predsednik kluba Vujanac da mladi ljudi koji studiraju u Kragujevcu ovde ostanu i da im se pruži šansa da ostvare svoje profesionalne ili poluprofesionalne karijere u sportu ili uspešne poslovne karijere.

Podršku u potpisivanju Ugovora o formiranju Fonda za stipendiranje studenata profesionalnih ili poluprofesionalnih sportista pružio je i grad Kragujevac.

Nakon sprovedenog konkursa prva stipendija, kako je najavljeno biće određena u maju ove godine na Dan kragujevačkog Univerziteta.