Na današnjoj sednici Skupštine grada imenovani su novi vršioci dužnosti direktora 3 kragujevačke ustanove – Centra za socijalni rad „Solidarnost“, Centra za razvoj socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ i Ustanove kulture „Koraci“.

Umesto Jelene Mirović, čiji je mandat istekao, na čelu Centra za socijalni rad „Solidarnost“, nalaziće se Predrag Ivković, diplomirani pravnik. Ivković je diplomirani pravnik, a do sada je bio profesor pravne grupe predmeta u kragujevačkoj Ekonomskoj školi.

Snežana Stevanović, razrešena je dužnosti vd direktora Centra za razvoj socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“. Novi vršilac dužnosti direktora ove ustanove biće Slavica Novaković, diplomirani ekonomista iz Kragujevca. Novaković je ranije između ostalog radila u Takovo osiguranju i Generali osiguranju.

Zlatku Milojeviću, dosadašnjem direktoru Ustanove kulture „Koraci“ istekao je mandat, a na njegovo mesto imenovana je dr Kristina Jorgić Stepanović, doktor istorijskih nauka iz Kragujevca. Nova vd direktorka prethodno je radila kao kustos istoričar u Spomen parku „21. oktobar“, Zavodu za zaštitu spomenika kulture, kao i u više kragujevačkih škola.

Po zakonu oni će na mestu vrilaca dužnosti direktora moći da ostanu do izbora novih direktora, a najduže godinu dana.