Maja Angelovska izabrana je na današnjoj sednici Skupštine grada Kragujevca za novu članicu Gradskog veća za komunalne delatnosti, nakon što je, da podsetimo Vladimir Maksimović sredinom oktobra podneo stavku na ovu funkciju.

Angelovski je članica Srpske napredne stranke. Rođena je u Banja Luci, 1984. godine. Završila je Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu, a poslednjih 7 godina radila je u Elektroprivredi Srbije, a poslednjih godinu dana na mestu šefa službe za opšte poslove, bezbednost i zdravlje na radu.

Od 2013. do 2015. godine, bila je samostalni stručni saradnik u Centru za javne nabavke u Privrednom društvu za distribuciju električne energije „Centar” doo Kragujevac.

U biografiji je navela da je „pasionirani ljubitelj hakinga – upoznavanja prirodnih lepota zemlje kroz duge šetnje uređenim stazama“.

Govori engleski i nemački jezik.

Njen prethodnik Vladimir Maksimović podneo je ostavku nakon što je u dva mandata bio član Gradskog veća zadužen za komunalne delatnosti, ali o razlozima ostavke se do sada nije javno izjašnjavao.

Za vreme mandata postao je i pomoćnik direktora u preduzeću Energetika doo, odnosno kragujevačkoj toplani.