Vožnja gradskim i prigradskim prevozozom poskupela je od 1. jula. Elektronska karta za jednu vožnju sada umesto 70, Kragujevčane košta 75 dinara. Papirna karta kupljena kod vozača je 10 dinara skuplja nego ranije te će za jednu vožnju Kragujevčani morati da izdvoje 160 dinara.

Skuplje su i mesečne karte. Mesečna karta za zaposlena lica sada košta 3.000 dinara, a polumesečna 1.500 dinara. Studenti, penzioneri i nezaposlena lica će za mesečnu kartu morati da izdvoje 1.500 dinara, a korisnici prava na socijalnu pomoć 900 dinara.

Vožnja gradskim i prigradskim autobusima i dalje će ostati besplatna za osnovce, srednjoškolce, penzionere starije od 65 godina, trudnice, dobrovoljne davaoce krvi koji su krv dali više od 75 puta kao i za osobe sa invaliditetom i lica obolela od različitih bolesti po kategorizaciji koja je usvojena rešenjem Gradskog veća grada Kragujevca.

Izrada samih kartica koštaće 250 dinara za nepersonalizovane kartice ili 300 dinara za personalizovane kartice. Osim za osnovce i srednjoškolce za koje kartice važe tokom njihovog školovanja, sve ostale kartice izdaju se na 3 godine.