Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu pozvao je sve sugrađane da prijave sve funkcionere i druge nadređene, koji ih pod pretnjom raskida ugovora o radu na određeno vreme odnosno ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova i onemogućavanja napredovanja u službi, primoravaju da na predstojećim izborima glasaju za Srpsku naprednu stranku i druge političke organizacije koje su sa njom u koaliciji.

Kako navode sve vidove pritiska građani mogu da prijave u prostorijama stranke u ul. Branka Radičevića br. 18a/4 u vremenu od 17 do 19 sati ili elektronskim putem na mejl sspkragujevac@gmail.com.

- U poslednjih nekoliko meseci nam se obraća sve veći broj građana koji su izloženi pritisku da skupljaju kapilarne glasove ili da popune pristupnicu kako bi sačuvali svoje radno mesto. Takođe se zaposleni u državnim preduzećima, komunalnim preduzećima, institucijama, školama, često primoravaju da idu na skupove koje organizuje Srpska napredna stranka. Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu će na osnovu prijava fomirati poseban registar u koji će biti upisivani takvi funkcioneri i drugi nadređeni, a sve kako bi se toj protivustavnoj i protivzakonitoj praksi stalo na put, saopšteno je iz ove stranke.

U kragujevačkom SSP-u ističu da funkcioneri i drugi nadređeni, ovakvim uticajima vrše teži oblik krivičnog dela Povreda prava glasanja, za koje delo je Krivičnim zakonikom Republike Srbije zaprećena kazna zatvora od 3 meseca do 3 godine, kao i krivično delo Zloupotreba službenog položaja za koje delo je Krivičnim zakonikom Republike Srbije zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina.