U prethodne dve nedelje na teritoriji grada Kragujevca obavljeno je preko 2.000 inspekcijskih nadzora i izrečeno 28 različitih mera.

U 16 objekata zbog nepoštovanja protivepdimijskih mera izvršeno je udaljavanje svih prisutnih gostiju i rešenjem zabranjeno obavljanje delatnosti na 72 sata, dok je u 6 objekata prekršajnim nalozima izrečena kazna u rasponu od 150.000 do 300.000 dinara.

- Kontroliše se pre svega poštovanje propisanog radnog vremena do 20 sati, zabrana puštanja muzike posle 17 sati, broj osoba u objektu, pa do dezobarijera, dezinfekcionih sredstva i nošenja maske, rekla je Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i koordinatorka nad primenom protivepidemijskih mera.

U skladu sa instrukcijama i preporukama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kontrolišu se restorani, noćni klubovi, diskoteke, kongresne sale i hoteli, zatim sportski događaji, tržni centri, trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom kao i javni prevoz putnika.

- S obzirom na to da je u Kragujevcu i dalje na snazi vanredna situacija pojačan inspekcijski nadzor biće nastavljen i u narednom periodu, rekla je Damnjanović i još jednom uputila apel sugrađanima da poštuju sve propisane protivepidemisjke mere.