U Srbiji će danas biti suvo sa sunčanim intervalima, osim na istoku i jugoistoku gde se očekuje oblačno vreme uz slabu kišu i rosulju u Timočkoj Krajini, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutarnja temperatura od 1 do 7 stepeni, najviša dnevna od 9 do 15, u Timočkoj Krajini oko 5 stepeni Celzijusa.

U Kragujevcu i Šumadiji, ove sedmice biće pretežno oblačno, povremeno sa slabim padavinama, ali i neuobičajeno toplo za ovo doba godine. Najviše dnevne temperature od ponedeljka do petka kretaće se od 12, pa do čitavih 17 stepeni.

U ponedeljak, 5. decembra, biće pretežno sunčano. Najniža temperatura biće 5, a najviša dnevna 12 stepeni.

U utorak će doći do naoblačenja, koje će potrajati do kraja sedmice, ali će zato dnevne temperature postepeno rasti. U utorak i sredu najviša dnevna temperatura biće 13 stepeni, u četvrtak 15, dok će u petak dostiči 17 stepeni. Jutarnje temperature kretaće se u intervalu od 5 do 8 stepeni.

Narednog vikenda očekuje se osetan pad temperature, a moguće su i intenzivnije padavine, u nedelju i susnežica i sneg.

Biometeorološka prognoza

Relativno povoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje i smanjenja koncentracije, a preporučena je povećana pažnja u saobraćaju.