Danas (03.02.) u drugom delu dana očekuje se jače naoblačenje, posle podne sa kišom u severnim, a zatim i u ostalim predelima Srbije. U brdsko-planinskim predelima krajem dana i noću sa snegom. Tokom noći ka suboti i u subotu ujutru sa padom temperature kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije. Severozapadni vetar biće u pojačanju na umeren i jak, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod.

Sutra će biti oblačno i vetrovito sa mešovitim padavinama (kišom i snegom). Više padavina će biti u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 10 do 30 milimetara za 24 h, dok se na planinama očekuje značajnije povećanje visine snežnog pokrivača od 15 do 30 centimetara, lokalno i više. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar.

Od nedelje će biti osetno hladnije i uglavnom suvo vreme. U jutarnjim satima uz slab i umeren mraz, a u ponedeljak i utorak u većini mesta sa najvišom dnevnom temperaturom do 0 stepeni.

U Kragujevcu i Šumadiji u petak, 3. februara, tokom dana će biti umereno oblačno, sa sunčanim intervalima. Kasno popodne i uveče moguća je pojava kiše. Najniža jutarnja temperatura biće 1, a najviša dnevna 8 stepeni.

U subotu će tokom čitavog dana bito oblačno, kišovito, a najavljuje se i susnežica. Najniža temperatura u subotu biće 3, a najviša dnevna 5 stepeni.

U nedelju se očekuje prestanak padavina, pa će tokom dana biti oblačno, suvo i hladno vreme. Najniža temperatura u biće - 4, a najviša dnevna 0 stepeni.