U kragujevačkoj fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija u utorak, 12. januara, nastavljena je proizvodnja vozila 500L, posle povratka radnika sa zimskog odmora od 17. decembra.

U Samostalnom sindikatu kompanije u Kragujevcu je Beti rečeno da će raditi u dve smene i u punom obimu, te će sa proizvodnih traka silaziti oko 400 vozila dnevno.

Prvog dana ove nedelje, u ponedelja, 11. januara, što je uobičajeno posle duže pauze, obavljene su pripreme za nastavak proizvodnje u FCA.

Od početka poslovanja FCA u Kragujevcu u prošloj godini je bilo najviše neradnih dana, budući da zaposleni zbog epidemije koronavirusa nisu ušli u fabriku od 12. marta do jula. Kako je ranije rečeno Beti u sindikatu, u 2020. godini je u FCA bilo oko 80 radnih dana za zaposlene u proizvodnji. Pred Novu godinu iz Samostalnog sindikata su poručili da je će u 2021. godini biti najvažnije da se sačuvaju radna mesta.

Ocenili su da bi proizvodnja novog modela automobila u fabrici u Kragujevcu značila veliki zamajac za privredu grada i Srbije.