Vesti koje su obeležile proteklu sedmicu, od 5. do 11. septembra, u Kragujevcu

Ko će menjati kotlove u kragujevačkoj toplani

Pola veka stari kotlovi kragujevačke toplane trebalo bi da budu zamenjeni do kraja januara naredne godine, najavio je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. Među 4 izvođača radova kojima je ovaj posao poveren Energotehnika Južna Bačka posebno je zanimljiva, ako je suditi po istraživanjima BIRN-a.

(Vidi LINK)

Cene hrane u Kragujevcu znatno veće nego prošle godine

Da su cene hrane na kragujevačkim pijacama, ali i u marketima, znatno veće danas nego pre samo godinu dana pokazuju i podaci Republičkog zavoda za statistiku. U odnosu na avgust 2020. godine, više novca danas treba izdvojiti za kupovinu mesa, voća, povrća, jaja. Jeftinije samo svinjske krmenadle, jabuke i orasi, dok je cena kajmaka i krompira ostala na istom nivou.

(Vidi LINK)

Još para za FK Radnički 1923 i SDP Radnički

SPD Radnički i FK Radnički 1923 dobiće dodatni novac iz budžeta grada Kragujevca. Odlukom Gradskog veća SPD Radnički dobiće još 1,8 miliona dinara, FK Radnički 1923 dodatnih 19 miliona dinara.

(Vidi LINK)

Otvoren konkurs za sufinansiranje nabavke stolarije i kotlova

Grad Kragujevac raspisao je 6. septembra konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama na teritoriji grada Kragujevca za 2021. godinu, odnosno za sufinansiranje nabavke stolarije, kotlova i solarnih kolektora.

(Vidi LINK)

Od ponedeljka online nastava u svim srednjim školama u Kragujevcu, promene i za osnovce

Sve srednje škole u Kragujevcu od ponedeljka, 13. septembra, preći će na online nastavu, dok će za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola biti uvedena kombinovana nastava, rekao je dr Predrag Delić, epidemiolog i pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

(Vidi LINK)