Vesti koje su obeležile proteklu sedmicu, od 7. do 13. novembra, u Kragujevcu

Kragujevac nabavlja novu novogodišnju rasvetu

Grad Kragujevac, tačnije Gradska uprava za komunalne poslove, raspisala je javni poziv za nabavku nove novogodišnje rasvete. Koliko će grad potrošiti na praznično ukrašavanje teško je proceniti pošto na sajtu Uprave za javne nabavke, ali ni u planu javnih nabavki Gradske uprave za komunalne poslove nije navedena procenjena vrednost javne nabavke.

(Vidi LINK)

Upućena preporuka preduzećima da Kragujevčanima omoguće plaćanje dugova na rate

Skupština grada usvojila je na jučerašnjoj sednici preporuku gradskim komunalnim preduzećima da Kragujevčanima ponovo omoguće da dugove za komunalije plaćaju na rate.

(Vidi LINK)

Uhapšeno 25 osoba u Kragujevcu, Topoli i Aranđelovcu

U akciji sprovedenoj na teritoriji Kragujevca, Topole i Aranđelovca uhapšeno je 25 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prevara i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti i na taj način oštetile budžet Republike Srbije za više od 41 milion dinara.

(Vidi LINK)

Kragujevac: Veći porez u ekstra zoni, manji u prigradu

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak dva sata posle ponoći, poginuo je mladić star 21 godinu.

(Vidi LINK)

Radnički menja trenera

Nakon serije loših rezultata, uprava Fudbalskog kluba Radnički 1923 odlučila se na sporazumni raskid saradnje sa šefom stručnog štaba Vladimirom Radenkovićem.

(Vidi LINK)

I vakcina Moderna stigla u Kragujevac

Pre nekoliko dana u Institut "Torlak" stiglo je više od 200.000 doza vakcine kompanije Moderna, koje je Srbiji donirala Poljska, a oko 400 doza stiglo je i u Kragujevac. Mogu da je prime građani koji se prvi put vakcinišu, kao i oni koji se odluče da ovu vakcinu prime kao treću dozu.

(Vidi LINK)

Novi konkursi za posao u Kragujevcu i Šumadiji

U rubrici POSLOVI na portalu Pressek možete naći konkurse za slobodna radna mesta za vaspitače, nastavnike, zadravstvene radnike, trgovce, pravnike, inženjere, agente za nekretnine, radnike u proizvodnji...

(Vidi LINK)