Kragujevac je jedan od prvih gradova koji je proglasio vanrednu situaciju u drugom talasu epidemije izazvane virusom Covid-19. Zbog toga je SPD Radnički do daljeg odložio početak kupališne sezone, koji je prethodno bio planiran za sredinu juna.

- Obzirom na vanrednu situaciju u gradu i donetoj uredbi Vlade Srbije, jasno je da su kupališta u Kragujevcu stavljena van snage, a pošto je zdravstvena situacija i dalje nestabilna, sezona kupanja na jezeru i bazenima i dalje nije otvorena. Mi smo u svakom trenutku spremni da ukoliko se uredba povuče, isto popodne primimo prve posetioce. Dobili smo preporuke o tome da jedan kupač bude na četiri kvadratna metra, ležaljke na udaljenosti od metar i po, svi zaposleni, kao i spasioci su dužni da nose zaštitne maske i obavezna bi bila dezinfekcija na ulazu, istakao je direktor SPD Radnički, Bojan Ilić.

Tokom sunčanih dana na jezeru u Šumaricama ima kupača, pa je SPD Radnički povukao spasioce sa bazena na jezero, kako bi održao visoko bezbedonosnu situaciju i bio odgovoran prema građanima koji posećuju Šumaričko jezero.

- Grad nam je dao na upravljanje i održavanje veliki broj objekata, otvorenih i zatvorenih terena u kojima maksimalno poštujemo preporučene mere, pa u ovoj situaciji često kažemo da kažemo da smo u svakom trenutku spremni da otvorimo i Kovid bolnicu i bazene. Nadamo se da će ovo drugo pobediti, zaključio je Ilić.

SPD Radnički će po eventualnoj odluci Vlade Srbije o ukidanju mera i otvaranju kupališne sezone, blagovremeno obavestiti građane Kragujevca i biti spreman da u najkraćem mogućem roku ugosti prve posetioce ovog leta.