U kragujevačkoj gradskoj skupštini formirana je još jedna odbornička grupa. Reč je o Partiji ujedinjenih penzionera Srbije, a šef odborničke grupe biće Ratko Tomašević. Inače, ovi odbornici dobili su svoj mandat pod izbornom listom „Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Iako je na lokalnim izborima u Kragujevcu 7 izbornih lista dobilo mandate, u gradskoj skupštini će sada biti ukupno 13 odborničkih grupa.

Do podele na više odborničkih grupa došlo je među partijama čije su liste na izborima dobile najviše glasova.

Najviše grupa nastalo je upravo od SNS, koja je sa osvojenih 33.256 glasova na izborima dobila 46 mandata u gradskoj skupštini. Međutim, članovi Socijaldemokratske partije Srbije formirali su poseban odbornikči klub, koji predvoditi Milan Zečević. Takođe i Vitomir Nedeljković, koji je mandat takođe dobio nastupajući na listi predvođenoj Srpskom naprednom strankom, je sa još nekoliko odbornika formirao poseban odbornički klub pod nazivom „Jaka Srbija”.

Sada je svoju odborničku grupu napravio i PUPS.   

Izborna lista Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu (ZS,SPO i BS) sa osvojena 12.884 glasa dobila je 17 mandata. Međutim, već na konstintutivnoj sednici novog kragujevačkog parlamenta, pokazalo se da će uz nekadašnjeg gradonačelnika ostati svega 7 odbornika.

Milan Urošević, koji je bio drugi na izbornoj listi predvodiće posebnu odborničku grupu - Srpski pokret obnove SPO. Katarina Milosavljević, preduzetnica predvodiće pak odborničku grupu „Nova Šumadija“.

Zasebne odborničke klubove u Skupštini grada Kragujevca formirali su i Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija, koji su na izborima nastupali zajedno i osvojili 9 mandata. Socijaliste će u skupštini grada predvoditi Miodrag Nikolić – Mija, a Jedinstvenu Srbiju Đorđe Kosanić.

Jedinstveni su za sada ostali odbornici čije liste na izborima nisu dobile veliki broj glasova poput izborne liste Slađan Rakić –Alternativa – Kragujevačka inicijativa i Nova snaga – Eko park,  Za kraljevinu Srbiju – Kragujevac moj glavni grad – (Pokret obnove Kraljevine Srbije), lista 300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić, te Kragujevačka priča i tolerancija - Boris Kovačević Šuma.