Palata pravde u Kragujevcu biće završena pre roka, najavljeno je na zvaničnom sajtu grada Kragujevca. Jedan od najvećih pravosudnih infrastrukturnih projekata u poslednjih nekoliko decenija, koji se realizuje u Kragujevcu, finansira se iz republičkog budžeta, a ukupna vrednost radova je oko 3 milijarde dinara.

Objekat u izgradnji obišli su gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i pomoćnik ministra pravde Slavica Jelača.

- Ova zgrada odgovara značaju koji pravosudni organi imaju u Kragujevcu, čime će biti stvoreni uslovi za njihov ozbiljan i kvalitetan rad, rekla je Slavica Jelača, pomoćnik ministra pravde, i dodala da je Palata pravde u Kragujevcu, pored Palate pravde u Beogradu, jedan od najozbiljnijih poduhvata, što je od velike važnosti imajući u vidu značaj Kragujevca i činjenicu da grad ulaže u razvoj.

Inače, završetak radova na izgradnji ovog objekta planiran je za kraj avgusta sledeće godine.

- Sigurni smo, a imajući u vidu dosadašnju dinamiku, koju smo danas na licu mesta propratili, da će Palata pravde biti gotova na proleće naredne godine, istakla je Jelača.

Grad Kragujevac je obezbedio parcelu od dva hektara, kao i izgradnju pristupnih saobraćajnica oko Palate pravde sa kompletnom infrastrukturom, čija je ukupna vrednost 57,5 miliona dinara.

- Izgradnja Plate pravde veoma je značajna za grad Kragujevac, koji je prepoznat kao centar regiona. Sudstvo u Kragujvcu će dobiti na efikasnosti izgradnjom ovog savremenog objekta, a grad na značaju zajedno sa ostalim velikim projektima i investicijama, istakao je gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić.

U kragujevačkoj Palati pravde biće smešteno svih 11 pravosudnih organa. Nova Palata pravde, čija je površina 25.000 kvadratnih metara gradi se po najsavremenijim standardima, imaće 24 sudnice i 74 kabineta, čime će biti obezbeđeni uslovi za efikasniji rad pravosuđa u Kragujevcu i 800 zaposlenih u sudu.