Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks moli da joj se pomogne kako bi sa sinom Mateom i suprugom Dejvidom mogla da se vrati u Srbiju iz Mađarske. Kragujevačka košarkašica je prekinutu sezonu završila u mađarskom Šopronu, a u istoimenom gradu ju je zatekla pandemija koronavirusa.

Ona je sa porodicom odlučila da ostane u Mađarskoj, a sada želi i traži da joj se pomogne kako bi se vratila sa porodicom. Naime, njen sin Mateo i suprug Dejvid su američki državljani, pa je to razlog što ne mogu da uđu u zemlju.

- Moja porodica i ja želimo da se vratimo kući! Kao što znate, moj suprug i moj sin su američki državljani i nije im dozvoljeno da uđu u Srbiju. Ne mogu da shvatim i niko ne može da me ubude da je to normalno pravilo. Oni su moja porodica, nisu ni prijatelji ni drugari koje želim da „uvučem” u Srbiju”, napisala je Jelena Bruks u poruci na Fejsbuku.

Ona je objasnila da je cela porodica, od 16. marta u Mađarskoj, u karantinu, i da ne izlaze nigde.

- Ova država je u boljoj zdravstveno situcaji što se tiče broja zaraženih. To je još jedan razlog zašto smatram da ne postoji veliki problem da se članovima moje porodice odobri ulazak u državu! Sa dobrom namerom smo ostali ovde dok se situacija u Srbiji ne smiri, ali prošlo je već skoro dva meseca i, kao što se piše, situacija se malo po malo smiruje, zato se nadam da će ovaj moj status da dođe gde treba, poručila je naša košarkašica.

- Stvarno želimo da se vratimo kući i zamolila bih da se mom suprugu i mom sinu odobri ulazak u Srbiju. Ako treba i da se pregledamo, prekontrolišemo, da budemo u karantinu, šta god, samo da se vratimo kući, napisala je Jelena Bruks, kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije na Facebook-u.