Dvanaest radnika kragujevačkog Vodovoda sinoć su prekinuli štrajk glađu, nakon što je postignut dogovor da se odmah pristupi izadi Posebnog kolektivnog ugovora sa poslodavcem. Ovaj dogovor je postignut sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićom,

Na sastanku je dogovoreno da se odmah pristupi procesu pregovaranja i izrade Kolektivnog ugovora  kod poslodavca, a krajnji rok za potpisivanje je 25. avgust.

Pošto je Zakon o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava još uvek na snazi, dogovoreno je da je neophodno planirati odloženu primenu Kolektivnog ugovora od dana sticanja zakonskih uslova, osim za one odredbe koje mogu biti primenjene od dana potpisivanja

Potpisivanjem Posebnog kolektivnog ugovora, stvoriće se uslovi, da posle ukidanja Zakona o privremenom uređenju osnovice, radnici „Vodovoda” dobiju veća primanja.

Takođe, razgovaralo se i mogućnostima finansijske pomoći zaposlenima.

Ipak, štrajk u kragujevačkom Vodovodu, dok se ne završe pregovori oko izrade Kolektivnog ugovora, ostaje na snazi.

Da podsetimo, Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija” započeli su štrajk u ponedeljak, 29. jula, nezadovoljni zaradama koje nisu menjane od 2014. godine. Od 5. avgusta deo radnika krenuo je i u štrajk glađu.