Komunalna inspekcija grada Kragujevca izdala je prekršajne naloge protiv firme „Telnet 036” iz Kraljeva, koja je za potrebe Telekoma izvodila radove u centru grada,  saznaje portal Pressek u gradskoj upravi.

Prekršajni nalozi su izdati jer nije poštovana odluka o vraćanju raskopanih ulica u prethodno stanje.

Raskopavanje gradskih ulica u samom centru grada počelo je krajem prošle godine. Radove je izvodio Telekom Srbija, zbog uvođenja nove kablovske mreže, odnosno podizvođač radova „Telnet 036” iz Kraljeva, kome su i izdate prekršajne prijave.  

Prema odluci o komunalnom redu, izvođač radova ima do osam dana od izvođenja radova da sve vrati u prethodno stanje, ali to nije učinio u potpunosti.

Kako smo saznali prekršajni nalozi izdati su još sredinom decembra.

Od tada do danas pojedine ulice još uvek nisu vraćene u prethodno stanje, a reagovali su i nadležni u JKP „Putevi”, koji su ovoga puta izdali naloge direktno podizvođaču radova.

– Izdali smo naloge da se ponovo urade delovi nekih ulica u samom centru grada, rekao je za Pressek Nikola Miletić, direktor JKP „Putevi Kragujevac”

Prema njegovim rečima, trenutni problem su niske temperature i sneg, pa je sada nemoguće izvoditi radove.

– Čim otopli, behaton će tamo gde je potrebno biti prepakovan. Ukoliko ni tada stanje ulica ne bude zadovoljavajuće podnećemo nove prijave, ovoga puta kaznene, kaže Miletić.

Iako je članom 61. gradske Odluke o komunalnom redu grada Kragujevca, zabranjeno raskopavanje javne površine u periodu od 1. decembra do 28. februara, osim u slučaju da postoje opravdani razlozi za to, odnosno da je reč o hitnim intervencijama, Gradska uprava dozvolila je Telekomu da u sred zime širi optičku mrežu, zbog čega su ulice u centru danima bile raskopane.