U sela oko Kragujevca, koja nemaju stalne zdravstvene ambulante, narednih meseci dolaziće mobilni timovi. Privremene zdravstvene ambulante biće stacionirane u mesnim zajednicama u Jovanovcu, Cvetojevcu, Drači, Kormanu, Rogojevcu i Poskuricama.

- Mobilni tim koji čine lekar, medicinska sestra i laboratorijski tehničar pružaće usluge lekarskih pregleda, imunizacije (prva doza sinofarm vakcine) i uzimanja krvi radi analize (KKS i biohemijske analize krvi), kaže Danijela Petrović, PR Doma zdravlja Kragujevac.

Privremene ambulante radiće od 8 do 12 sati. Meštanima Jovanovca mobilni tim će biti na raspolaganju ponedeljkom u Mesnoj zajednici u ovom selu. Meštani Kutlova i Rogojevca preglede će moći da obave sredom u Mesnoj zajednici u Rogojevcu. U Cvetojevcu će privremena ambulanta biti četvrtkom, a u Kormanu petkom.

Poskurice i Draču mobilni tim će obilaziti svakog drugog utorka.

- Naša ekipa je danas, 26. oktobra, u Drači, a narednog utorka će biti u Poskuricama, objašnjava Petrović.

U Mesnoj zajednici u Poskuricama lečiće se meštani ovog i sela Šljivovac, dok je privremena ambulanta u Drači namenjena i žiteljima Divostina i Prekopeče.

Dom zdravlja Kragujevac i Skupština grada Kragujevca pokrenuli su projekat Mobilni tim – lekar – medicinska sestra – tehničar – laboratorijski tehničar, kako bi unapredili dostupnost usluga primarne zdravstvene zaštite na seoskom području grada Kragujevca.

Projektom su obuhvaćena sela u kojima prema poslednjem popisu živi oko 6.406 stanovnika.