Radnici kragujevačkog JKP Vodovod i kanalizacija radikalizovali su štrajk, pa je njih 12 stupilo u štrajk glađu. Pored većih plata, zahtevaju i potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora sa osnivačem - gradom Kragujevcem.

Juče je štrajkače posetio i  gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić koji je naglasio da će jedan deo problema moći da bude brzo rešen, ali da će za neke probleme morati da se sačeka promena zakona.

- Naši zahtevi ostaju isti, ali očekujemo poziv gradske vlasti da nastavimo ono što smo započeli, a to su pregovori, rekao je Branko Petrašinović, predsednik štrajkačkog odbora u JKP „Vodovod i kanalizacija”.

Nedopustivo je odsustvo želje da se pregovara, kaže Jugoslav Ristić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca.

- Ovakve plate vode samo ka razgradnji preduzeća, odlasku ljudi, i na kraju ka privatizaciji Vodovoda, upozorava Ristić.

Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija” započeli su štrajk u ponedeljak, 29. jula, nezadovoljni zaradama koje nisu menjane od 2014. godine. Od 5. avgusta deo radnika krenuo je i u štrajk glađu.