Republički geodetski zavod demantuje da je uhapšena S.I. radnica katastra u Kragujevcu. Protiv S. I. Republički geodetski zavod je 2019. godine vodio disciplinski postupak zbog teže povrede radne dužnosti – nesavesnog rada. Taj postupak je pravnosnažno okončan nakon čega je prestao radni odnos S. I. u Službi za katastar nepokretnosti Kragujevac Republičkog geodetskog zavoda, navodi se u saopštenju.

Jučerašnje hapšenje S. I. sprovedeno je zbog istog tog dela. Prema saznanjima RGZ-a, nakon prestanka radnog odnosa u katastru, S. I. je započela radni odnos u kancelariji javnog beležnika u Kragujevcu, odnosno u sistemu Javnobeležničke komore.

- Sve prevarne radnje u vezi sa nepokretnostima otkrivaju se u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Republičkog geodetskog zavoda, a zahvaljujući novom digitalnom sistemu katastra takve prevare se lako dokazuju, kažu u RGZ.

MUP Srbije je da podsetimo saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su S. I. (56) zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo nesavestan rad u službi.

Kako se navodi u saopštenju policije sumnja se da je ona u periodu od 2018. do 2020. godine, radeći u Službi za katastar nepokretnosti u Kragujevcu, suprotno dopisu i rešenju Osnovnog suda u Kragujevcu nije upisivala privremene mere izvršnom dužniku kojem je bilo zabranjeno raspolaganje i opterećenje jedne stambeno-poslovne zgrade u Kragujevcu.