Neprihvatljivo je da nadležni državni organi ni nakon mesec dana od prijave nisu javnost obavestili o rezultatima istrage u slučaju polnog uznemiravanja, među zaposlenima u Gradskoj upravi grada Kragujevca.

- Koliko je nama poznato, nisu ni saslušali oštećene žene, ističu u predsedništvu Saveza samostalnih sindikata Kragujevca.

U ovom sindikatu naglašavaju da su najdirektnije upoznati sa ovim slučajem.

Predsedništvo zaključuje da je potpuno neprihvatljivo takvo ponašanje jednog Gradskog funkcionera i daje punu podršku oštećenim ženama da istraju u svojim namerama, izražavajući poštovanje prema njihovoj hrabrosti.

Dodaju da se time što oštećene još uvek nisu saslušane, te što nema rezultata istrage, celom društvu šalje poruka, da su ovakve radnje prema ženama prikriveno dozvoljene i da vrednosti ravnopravnosti  polova nisu još dobile na značaju u našem društvu.

Da podsetimo, radnice Gradske uprave u Kragujevcu podnele su protiv gradskog funkcionera Z.M. prijavu za polno uznemiravanje.(Vidi LINK)

Nakon toga je osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Kragujevcu saopštilo da će podneti zahtev Policijskoj upravi u Kragujevcu da prikupi sva potrebna obaveštenja „u cilju utvrđivanja činjenica i provere navoda iz prijava” koje su podnete protiv gradskog funkcionera zbog mobinga i polnog uznemiravanja na radnom mestu. (Vidi LINK)