U Kragujevcu je sinoć, za 45 minuta, palo oko 40 litara kiše po kvadratnom metru. Velika količina vode najveće probleme napravila je u naseljima Grošnica, Beloševac, Ilićevo i Bresnički do.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca kažu da je najteže bilo u Grošnici gde su kasno sinoć ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija” i JKP „Šumadija” pokušavale da situaciju dovedu u normalu. Na terenu su bile i ekipe Uprave za vanredne situacije MUP- a Srbije i vatrogasci spasioci.

Poplavljena su pojedina dvorišta i ulice.

Ništa bolja situacija nije bila ni u Bresnici, gde su ulicama bukvalno tekle reke. Naime, u ovom naselju izlio se Bresnički potok.

Redakciji portala Pressek, javljali su se i građani Erdeča, Velikog polja i Trmbasa.

- Za kratko vreme ulice su se napunile vodom. Sva sreća voda je došla samo do prvog stepenika, i nije ušla u kuću. Gledamo sa terasa i molimo se Bogu, rekla nam jedna čitateljka iz Grošnice.

- Na Lepinom brdu, u Trmbasu, kod osnovne škole, voda je odnela deo ulice, poslao nam je jedan Kragujevčanin.

Iz Štaba za vanredne situacije, pozvali su građane da prijave probleme proizrokovane jučerašnjom kišom, kako bi dežurne ekipe što pre izašle na teren. Građani se za pomoć mogu obratiti Operativnom centru Uprave za vanredne situacije Sektora za vanredne situacije u Kragujevcu na broj telefona 034 1985, Vatrogasno-spasilačkoj brigadi na broj telefona 034 193 i Situacionom centru na broj telefona 034 505-800.