Pokret „Složno za Kragujevac” zahteva da se hitno i potpuno transparentno objave ugovori i po stavkama obrazloži za šta je tačno utrošeno 12 miliona dinara iz gradskog budžeta na uređenje jezera u Šumaricama.

- Kozmetičke promene na obali jezera u Šumaricama neće zavarati građane, niti prikriti nebrigu i nerad nadležnih u lokalnoj samoupravi i SPD „Radnički”. Naprotiv, otkriva nazapamćenu bahatost i zloupotrebu novca poreskih obveznika, navode iz „Složno za Kragujevac”.

Takođe, pitaju i da li u uslovima kada jezero u Šumaricama, umesto oaze za odmor, predstavlja ekološku bombu na kojoj je zabranjeno kupanje, prikladno ulagati u sadržaj koji je, u manjoj ili većoj meri već bio prisutan.

- U uslovima kada nema ni novca ni adekvatnih rešenja za završetak rekonstrukcije zelene pijace neko po astronomskim cenama mobilijara pljačka Kragujevčane. Uvereni smo da zbog ovoga neko mora da odgovara, te pozivamo nadležne državne organe da hitno reaguju i zaštite imovinu svih građana, navodi se u saopštenju pokreta „Složno za Kragujevac”.