U Kragujevcu je u sredu, 20. januara, počela masovna imunizacija protiv korona virusa. Prema informacijama iz Doma zdravlja Kragujevac, u ovom momentu zdravstvena ustanova na raspolaganju ima kineske „sinofarm“ vakcine. Isporuka ruske vakcine Sputnjik V očekuje se naredne sedmice, a isporuka „fajzerove“ vakcine očekuje se u februaru.

Gde se obavlja vakcinacija

Vakcinacija se trenutno obavlja na dva punkta – u Hali „Gordana Goca Bogojević“ i u Ambulanti broj 5 u naselju Erdoglija.

- Ukoliko bude većeg interesovanja za vakcinaciju otvorićemo još punktova. Dodatni punktovi biće otvoreni u ambulantama Doma zdravlja Kragujevac – Ambulanti broj 1, Ambulanti broj 2, Ambulanti broj 3, Ambulanti broj 4, Ambulanti broj 6, kao i ambulantama u Stanovu, Bresnici i na Aerodromu, navode za portal Pressek iz PR službe Doma zdravlja, i napominju da će ubuduće biti vakcinisani isključivo građani koji su se unapred prijavili za vakcinaciju.

Kako se prijaviti za vakcinaciju

Dom zdravlja Kragujevac obaveštava sugrađane zainteresovane za vakcinaciju protiv virusa Covid-19, a koji se dosad nisu prijavili na portalu e-uprava, ili nisu u mogućnosti da se na taj način prijave, da su otvoreni kontakt telefoni, putem kojih će ih operateri prijaviti za vakcinaciju.

Kontakt centar radi radnim danima od 8 do 17 sati, a brojevi telefona su: 034/505-800, 034/505-842, 034/505-812, 034/505-811 i 034/505-825.

Da podsetimo, prijavljivanje za vakcinisanje protiv kovida-19 preko portala e-Uprave počelo je 11. januara. Da bi koristili ovu uslugu na Portalu e-Uprava građani ne moraju da budu registrovani korisnici, a prijavljivanje je moguće putem ovog LINK-a.

Prijavljivanje za vakcinaciju protiv kovida-19 od četvrtka, 14. januara, omogućeno je i putem telefona pozivom na broj 0800 222 334 i to svakoga dana u periodu od 8 do 20 sati.

Nakon iskazivanja interesovanja za vakcinaciju građani će o terminu vakcinisanja biti obavešteni putem e-mail-a i SMS porukom.

Šta u slučaju kada osoba nije pokretna i ne može da dođe da primi vakcinu

Dom zdravlja Kragujevac angažovaće i Službu kućnog lečenja za vakcinaciju osoba koje nisu pokretne, a žele da se vakcinišu. Procedura ptijavljivanja u ovakvim slučajevima je da se zainteresovanost za vakcinaciju prijavi izabranom lekaru.

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za vakcinaciju u Kragujevcu pišite nam na redakcija@pressek.rs. Naša ekipa će od nadležnih zatražiti odgovore.